Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

The Foster Cabin

Posted by hellbom på 52010000UTC05bUTCWed, 19 May 2010 04:21:00 +0000 26, 2007

Den här lilla stugan i Little Neck, Long Island, byggdes 1637 av Richard Fosters bror Thomas som hade lämnat England på grund av religionsförföljelser. Han fick 600 acres (fotbollsplaner) mark, som han senare  ersatte Matinecoc-indianerna för.

Det var inget stort hus, i bottenvåningen ett kök och en matsal och mellan dem en hall som var helt mörk om man stängde de båda dörrarna.

Om man fick oönskat besök av indianer kunde man klättra upp på vinden och dra upp stegen efter sig. År 1663 byggde Thomas ett större hus strax intill. Här bodde släkten i sju generationer. Under det amerikanska frihetskriget 1775-1783, när engelsmännen ockuperade Long Island, gjorde hessiska legosoldater en raid mot Fosters hus och grep en åldrig Thomas Foster, som de hängde i ett äppelträd. Han räddades i sista stund av en släkting men hämtade sig aldrig från chocken.

Huset står kvar än i dag och ligger i Alley Pond Park. Den ursprungliga dammen har byggts om till en njurformad bassäng. Alldeles utanför knuten går Long Island Expressway som leder in till Manhatten och ett kvarter därifrån bor en Brian Foster – möjligen en släkting till Thomas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: