Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

En häxa i familjen

Posted by hellbom på 52010000UTC05bUTCSat, 15 May 2010 15:40:00 +0000 26, 2007

Bland de Fosters som lämnade England 1635 befann sig Ann Foster. Hon var 40 år yngre än sin make Andrew, som levde tills han blev 106 år. De slog sig ner i Andover i Massachussetts. När Andrew dog 1685 var Ann 65 år och hennes liv började falla samman. Fyra år senare blev hennes dotter Hannah så svårt misshandlad av sin berusade make att han blev hängd. Samtidigt blev Ann inblandad i en marktvist med sin granne  Joseph Ballard, som anklagade henne för häxeri.

När Ballards hustru drabbades av en svår feber, som läkarna inte kunde bota, misstänkte man att en häxa låg bakom. Två unga flickor hämtades från Salem för att spana efter häxan och när de fick syn på Ann Foster svimmade de. Ann anhölls och togs till fängelset i Salem. Hon nekade naturligtvis till något brott men när dottern Hannah, som också misstänktes för häxeri, anklagade sin mor för att fria sig själv, föll Ann till föga. Hon dömdes till avrättning, men innan domen hann träda i kraft dog hon i fängelset på vintern 1693.

Annonser

2 svar to “En häxa i familjen”

  1. Victoria said

    Hei. Jeg skrev på den gamle bloggen din, men tenkte det var best å skrive her også. Jeg bor også i Hornstull, og holder på med et prosjekt om Flamman Bio. Lurer på om du kanskje hadde hatt lyst til å prate med meg om den? Spanderer kaffe på Copacabana! Send meg i såfall en mail: victoria.durnak@student.konstfack.se. Mvh Victoria

  2. Thorleif!
    Jag skulle gärna vilja spela rollen som Andrew och levat ytterligare ett tiotal år. Då hade jag haft möjlighet att spöa upp han som missandlade hans dotter. Levde han till 106 år hade han säkert klarat av det fyra år senare.
    Trevlig kväll önskar Martin B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: