Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Axplock

Posted by hellbom på 52010000UTC05bUTCSat, 15 May 2010 12:45:20 +0000 26, 2007

Fosters är en väldig släkt. Om jag lade in dem alla i min antavla skulle den svämma över alla bräddar. Jag önskar att jag visste lika mycket om nina norrländska anfäder som jag vet om Fosters. Men jag får göra lite axplock.

En kväll i augusti 1701 satt Fernando Forster tillsammans med några vänner i Black Horse Tavern på Newgate Street i Newcastle och drack öl. Då trädde hans ärkefiende John Fenwick in i lokalen. De låg i luven på varandra rörande ett arv. Fenwick började sjunga en ful liten visa om Forsters, vilket inte alls tilltalade Fernando. Förolämpad uppmanade han Fenwick att följa med ut för en duell.

Ingen av dem var väl riktigt nykter, men innan Fernando hann dra sitt svärd snubblade han på kullerstenarna och föll omkull. Då passade Fenwick på att sticka sitt svärd i honom där han låg på marken.

Det var ju inte något vidare gentlemannamässigt men kringstående vittnen tog fast honom och en månad senare hängdes han på platsen för dådet.

I Forster-kryptan i Saint Aidan´s Church hänger fortfarande ett träsvärd på kykans vägg.

År 1515 var tre ynglingar Foster ute och jagade i trakten av staden Newham. Det var Thomas 20, Roger 17 och Nicholas 14. De mötte tre jämnåriga av klanen Karr. Ett slagsmål utbröt sedan en av Karrs hundar bitit en av pojkarna Foster. Två ynglingar Karr och en av deras hundar dödades. Rädda för hämnd flydde Fosters. Thomas till Ridsdale och Roger till London, varifrån hans ättlingar emigrerade till Amerika 1635.

Flera berättelser följer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: