Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

The Foster Family

Posted by hellbom på 52010000+01:0005b+01:00fre, 14 Maj 2010 15:54:18 +0100 26, 2007

Det finns flera grenar av släkten Foster. Den äldsta  kända ättlingen hette Saluart och föddes i Dijon i Frankrike på 500-talet. När han var 19 år gammal gifte han sig med den jämnåriga Eringarde de Rossilon. De fick år 600 en son som döptes till Lyderic. År 621 utsåg merovingerkungen Dagobert (se bilden) honom till kunglig skogvaktare.

 Det var en hög ställning. Innehavaren tilldelades ett slott och blev dessutom guvernör över Flandern. Till hans uppgifter hörde att bevaka området mot inkräktare, att förfölja tjyvskyttar och se till att det inte stals ved i skogarna och att det inte tjuvfiskades. Här börjar historien om familjen Foster.

Hans ättlingar ärvde hans uppgifter, de byggde borgar och städer. Adacer, som levde på 800-talet lär ha haft danskt släktskap men kämpade med växlande framgång mot de invaderande norska vikingarna.

År 1066 följde Richard sin far Baldwin V och Vilhelm Erövraren – mina anfäder – till England. De utmärkte sig i slaget vid Hastings och som belöning fick de stora landområden i Northumberland på gränsen till Skottland. Där levde sedan släkten i flera hundra år. En del spridde sig ut över landet till Essex, till London, till Durham, där de blev ärkebiskopens skogvaktare.

I början av 1600-talet emigrerade de första Fosters till Virginia och 1635 utvandrade Southampton-grenen, som jag har valt att följa. Varför de lämnade England får vi kanske aldrig veta. Var det kanske på grund av religionsförföljelser? Jag ska fortsätta att forska.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: