Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Så var det klart

Posted by hellbom på 72009000+01:0007b+01:00sön, 05 Jul 2009 07:14:35 +0100 26, 2007

Söndagen den 5 juli 2009

Exakt en månad efter byggstarten var altanen klar. Eller takterrassen, om ni så vill. Det avslutande jobbet utfördes till ett dånande åskväder över östra Södermalm. Blixt och knall i ett. Två gubbar skruvade fast järnräcket som blomlådorna ska hänga på. Där stod de som levande åskledare. Helt obekymrade.

Så kom besiktningsgruppen, synade och skrev protokoll. Trätrallen sviktade en aning och skramlade mot plåtbaljan därunder.

– Det sättei sig, sa Mats. Det ska bli tyst.

Annika på altanenTill det avtynande regnet kom Annika och blev altanens första gäst. Under paraply. Den inre hälften av altanen hade inte nåtts av regnet.

Det ska bli flera gäster. Men några större bjudningar är inte terrassen dimensionerad för. Det kan vara trevligt att ta en drink med lite småplock där. Kanske en liten buffé, som står uppdukad inne i rummet. Och en enkel kopp kaffe förstås.

Mest blir det jag själv som utnyttjar den. Men jag tror inte att jag behöver varken ljus eller infravärme. Jag kommer inte att sitta där i mörker och kyla. Men.kanske en markis.Solen kan bli besvärande när jag jobbar vid datorn eller ser på tv.

Nu återstår att få lägenheten i ordning igen. Att möblera om och koppla upp alla apparater. Frivilliga krafter har erbjudit sig att hjälpa till. Det kommer att behövas.

Annonser

4 svar to “Så var det klart”

 1. Grattis! Njut nu!
  Hälsar
  MATS

 2. BeMoll said

  HURRAAAAAAAAAAAAA! och GRATTIS till den efterlängtade takterrassen, skönt att den ÄNTLIGEN blivit verklighet.

  Kul att se Annika på bild, henne har jag inte sett sedan sommaren 1987 då hon var hemma hos oss på Bondegatan 62 för att göra rep om föräldralediga pappor, Felicia var då sex-sju månader, i dag är hon 22 …

  God fortsättning på sommaren! 🙂

 3. Marianne Andersson said

  Jag hoppas och tror att Du skall få många sköna stunder på Din takterass!

 4. Jag hoppas att du får många sköna stunder där på din nya takterass. Just nu njuter jag stunderna uppe i Jämtland och har bl.a besökt Näset i Ragunda idag. Inget nytt mer än att Ragunda jvg-station firar 125 år i dagarna.
  Sommarhälsning i regn från Martin B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: