Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Rapport från våren

Posted by hellbom på 22008000UTC02bUTCSun, 24 Feb 2008 06:06:47 +0000 26, 2007

Vårvindar friska leka och viska lundarna kring likt älskande par…” Jo, jag tackar jag. Tjuter och dånar, det är vad vårvindarna gör. På väg till Konsum i går höll jag på att lyfta som ”Karlsson på taket”. Visste ni att den där vårvisan heter ”Den stackars Anna”? Nu vet ni det, men vem Anna var och varför det var synd om henne har jag inte den blekaste aning om. Julia Nyberg hette damen som skrev den. Hennes signatur som poet var Euphrosyne.

julia-nyberg.gif

Det blev alltså ingen vinter. Hösten pågick fram till den 15 februari. Därefter uppträdde ett årstidsvakuum och i dag, denna söndagmorgon, har våren börjat. Kl 05.30 är det +4 grader och frampå dan lär det bli uppåt 10.

”Der Wunsch nach einem Partner ist bei den meisten Menschen im Frühling stärker”,  påstår Wikipedia. Jaså, minsann? Inte bei mir. Jag tycker det är ganska skönt att få avnjuta våren ensam. Stiga upp kl 2, äta frukost kl 3, gå ut och titta på snödroppar kl 7. Ingen partner skulle ställa upp på det programmet.

”Våren är kommen. På sina kransar ängarna binda. Himlen är blå..” Vet inte hur det är med det. Här på Nytorgsgatan är himlen än så länge svart och månen är gömd.

Jag försökte höra Gene Autry sjunga ”When it´s springtime in the Rockies” men han malde på med ”Here comes Santa Claus”, så han är dåligt uppdaterad. Ska försöka hitta Ernst Rolf. ”För din vår är min vår och alla vackra flickors vår.”

Ingen Frühjahrsmüdigkeit här som ni märker. Snarare nån slags berusning.

Annonser

2 svar to “Rapport från våren”

  1. 即日必要なキャッシングは、対応してくれる金融会社をしっかりと精査して利用したほうが良いです。業態的に信販系カード会社などたくさんあります。これらはあなたの収入の状態などで違いがありますが、融資を利用する場合は、業者の信用度などを考えて決めるべきです。

  2. どうもです。
    たまたまブログ読んだ者でいきなりのコメントですいません。
    お金がないときって突然やって来るので手持ちがないとあせりますよね。私も独身の頃には手持ちがなくって、いつも給料前の年末なんかは辛かったですよ。でもみんなあれこれ言いますがまあ消費者金融なんかのキャッシングのサービスがあればすごくなんとかなるんですよね。以前は結構業界が叩かれたのでかつてほど印象も悪く無いですし、実際に法律の目が追ってくるので親切だしクリーンそのもの。よく言われるフレーズですが返せるか考えて活用すればいいんだと思います。あとはしっかりお給料もらってお返しすればいい話です。
    すぐにできるキャッシングは利便性の高いものです。たくさんのなキャッシング業者が、キャッシングサービスを利用しやすく思考を凝らしています。審査の時間を簡素化したり、申込み当日に入金をしたり、キャッシング会社の人と直接対面することなく申込みができたり、一定期間利息のないプランがあったり。利息のない手軽さを謳い文句にして、より利用しやすいキャッシングにしているのです。昨今ではレディスローンという女性専用のキャッシングサービスもあります。専業主婦やアルバイトの女性でもキャッシングができ、窓口応対には全て女性スタッフが当たります。女性目線からすると直接相手をしてくれる相手が同性の方が相談もしやすく、気が楽になるでしょう。もちろん、女性専用のキャッシングローンでも、スマートフォンを利用して申し込みをすることも可能です。少しでも返済がしやすいよう、コンビニのATMから月々の返済が可能なキャッシングサービスもあります。コンビニで支払いができれば、億劫になりがちな支払いでも、何かのついでに返済が可能です。様々なキャッシング会社を調べていきますと、即日キャッシングの会社を選ぶことはキャッシングの利便性を追求することといえます。主婦層や学生向けのキャッシングサービスを提供したり、無利息期間というサービスが付加されているものもあります。どうせ借りるならば、どのキャッシング会社のサービスが自分に合っているかを吟味してからにすべきものです。

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: