Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Minnet sviker

Posted by hellbom på 22008000UTC02bUTCThu, 14 Feb 2008 04:09:19 +0000 26, 2007

Pappa och mamma gick aldrig på bio skrev jag för en tid sen. Vad fel jag hade! De gick på Flamman, mest mamma. I kökssoffan hittade jag ytterligare en dagbok. Den börjar den 1 januari 1938 och slutar den 18 mars. Där står det ordentligt antecknat söndagen den 18:e februari: ”Mamma är på Flamman och ser ´John Eriksson, segraren vid Hampton roads´”. Den 11 januari såg hon ”Laila”. Trettondagen den 6 januari var de båda på Sture.

telefon-2.jpg

I den här dagboken ser jag också att vi inte fick telefon förrän julen 1937. Hur klarade vi oss dessförinnan? På Lustigtorp hade det funnits telefon så länge jag kan minnas. Morfar var ju fjärdingsman. Den hängde på väggen i hans rum och hade vev och en liten snedhylla för anteckningar. ”Mörkö 31”, svarade mormor. Om numren delades ut i följd så hade morfar telefon före greve Bonde på Hörningsholm, som hade 33. Numren finns fortfarande kvar som de två sista siffrorna  i det åttasiffriga numret. Vad synd att jag inte sparade den gamla telefonen. Den såg ut som på bilden härintill.

Och vad synd att jag inte fortsatte att skriva dagbok. ”Nu skall det bli allvar av”, skrev jag i ett förord. Allvaret blev tyvärr inte långlivat. Men jag ska återkomma till den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: