Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Fest och dramatik

Posted by hellbom på 12008000UTC01bUTCThu, 10 Jan 2008 02:44:12 +0000 26, 2007

Att följa kampen mellan Obama och Hillary i New Hampshire var nästan lika spännande som att se Kalla i skidspåret. Det var fest och dramatik och inte en död sekund.  Amerikansk TV kan sånt här. SVT har mycket att lära.

Men det har också partierna. En svensk valrörelse är seg och grå, debatterna är träliga kopior på varandra. Publiken sitter eller står där utan att röra en min. Nåja, en lam applåd hörs kanske ibland.

Look at the Americans – de viftar och lever fan – de hejar lika friskt på förlorarna som på vinnaren. Man rycks med, det är kul. Finns det något att göra åt det här? Javisst! Samla ihop en grupp regissörer och festfixare och kanske journalister och be dem komma med förslag till hur en svensk valrörelse skulle kunna se ut. Det ska vara fest och färg och dramatik.

De närmsta veckorna ska jag följa Obama och Hillary och jag hoppas det blir han som tar hem segern i super-duper-tisdan. Det var oerhört imponerande att se honom matcha de häcklande abortmotståndarna. Jag tror på den killen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: