Hellbom’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Skrapan

Posted by hellbom på 122007000UTC12bUTCSun, 09 Dec 2007 05:09:08 +0000 26, 2007

skrapan.jpgFör inte så värst länge sen fanns det Söderbor som påstod att de aldrig hade varit ”nere på stan”. De tyckte att allt vad de behövde fanns hemma på Söder. Och visst, det fanns massor av små butiker med mjölk och bröd och kött och fläsk och fisk. Det fanns gott om frisörer, tobakshandlare, ölkaféer. Vi hade två bra bokhandlare, en teater och ett stort varuhus – Åhlén & Holm. Men riktigt solidariska var vi inte och till Seva – Söders eget varuhus – vid Adolf Fredriks torg var det inte många som kom. Dom fick snart slå igen. Vi åkte ner till Pub i stället och fick motvilligt erkänna att det fanns ett större utbud på Drottninggatan än på Hornsgatan och Götgatan. Nej, till NK var det bara de mest modiga som vågade sig. Där tittade de högnästa expediterna snett på en.

Men vi har kommit ikapp nu. Nu finns det inte mycket där ”nere på stan” som inte vi har. Vi har Filmstaden och vi har tre gallerior. Söderhallarna med saluhallen – jo, jag medger att det finns lite mera doft i Hötorgshallen och Östermalmshallen, men det mesta finns här, vilt, ost, fisk, en bra Ica-butik och härliga mackor. Den nyrestaurerade Ringen, som blivit en träffpunkt för förortsborna och så den verkliga höjdaren, Skrapan – alltså gamla Skatteskrapan på Götgatan. Där finns numera OnOff och Akademibokhandeln, en hel hoper restauranger och en massa kul små butiker. En säljer bara t-shirts. I vilken annan stadsdel, i vilken annan stad finns en sån butik? Jag vill hävda att det här är den snyggaste och bästa gallerian i stan – och nu talar jag inte som Söderpatriot.

Vore jag aktiv i medierna skulle jag försöka dra igång recensioner av butiker. Inredning, sortiment, kvalitet, priser, bemötande. Det kunde bli jättefin läsning. Problemet är förstås att hitta kvalificerade bedömare som också kan skriva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: